Objavljeno

Utorak, 11. studenog 2008.


Ispis članka
Pročitano

1391 puta

Svečano obilježen početak radova

Danas su u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije župan Virovitičko-podravske županije Tomislav  Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin , presijecanjem vrpce i postavljanjem temelja  svečano obilježili početak radova na postojećoj zdravstvenoj zgradi ( stomatologije, oftalmologije i otorinolaringologije).

Radi se o rekonstrukciji i nadogradnji na ravnom krovu s čime s dobivaju nove prostorije  za rad patronažne službe, savjetovališta, te prostorije za rad uprave.

Svečanom obilježavanju nazočili su  rukovoditelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Područni ured Virovitica Tonček Moslavac,tedrugi uzvanici i djelatnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.
 


FotoDanas su u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije župan Virovitičko-podravske županije Tomislav  Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin , presijecanjem vrpce i postavljanjem temelja svečano obilježili početak radova na postojećoj zdravstvenoj zgradi (stomatologije, oftalmologije i otorinolaringologije).

Radi se o rekonstrukciji i nadogradnji na ravnom krovu s čime s dobivaju nove prostorije  za rad patronažne službe, savjetovališta, te prostorije za rad uprave.

Svečanom obilježavanju nazočili su  rukovoditelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Područni ured Virovitica Tonček Moslavac, te drugi uzvanici i djelatnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Investicijom vrijednom 2,7 milijuna kuna dobiva se 317 m2 novog prostora, a kako se radi o podizanju II kata, predviđen je i lift.

FotoTom je prilikom privremena ravnateljica Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Grozda Jelovečki, pozdravila prisutne i između ostalog kazala: "Zahvaljujem se svima onima koju su sudjelovali u donošenju odluke o gradnji ovoga prostora zato što su shvatili važnost ovoga projekta. Izgradnja će se financirati iz dugoročnog kredita koji će se vraćati iz decentraliziranih sredstava. Ovo nije kraj investicijama u zdravstvu, bit će ih uskoro još. Naglasila bih da smo svjesni trenutka u kojem se nalazim, a najprije tu mislim na poteškoće sa nedovoljnim brojem liječnika, ali, u dogovoru s osnivačem  pokušavamo iznaći načine kako stimulirati mlade kadrove da dođu u našu županiju i ovdje ostanu."

"Virovitičko-podravska županija kao osnivač svih zdravstvenih ustanovana području županije ima za cilj bolju zdravstvenu njegu za stanovnike,ali i bolje i kvalitetnije uvjete za rad liječnika. Želja nam je  da stvaranjem i osiguravanjem boljih uvjeta za rad, liječnike zadržimo na ovom području i da na taj način privučemo dolazak novih stručnih i educiranih zdravstvenih djelatnika, kako bi zdravstvena usluga za ljude s ovog područja bila još bolje.

FotoTo je već i prepoznao Dom zdravlja, pa smo prošle godine otvorili nekoliko stanova za liječnike u Slatini, a ova će investicija pripomoći u daljnjem kvalitetnom pomaku zdravstvenih usluga na području Virovitičko-podravske županije. Ovo nije jedina stvar koju zajedno rade grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija" – rekao je između ostalog župan Tomislav Tolušić.

Završetak radova očekuje se krajem ljeta 2009. godine.

Projektant radova, te nadzor projekta obavlja slatinska tvrtka Arhis d.o.o., dok je izvođač radova tvrtka Kobak d.o.o. iz Slatine.