Objavljeno

Srijeda, 07. travnja 2010.


Ispis članka
Pročitano

1096 puta

Tri nova vozila Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić danas je na prigodnoj svečanosti ravnateljici Doma zdravlja Virovitičko-podravske Grozdani Jelovečki predao ključeve triju sanitetskih vozila namijenjenih hitnoj medicinskoj službi u Virovitici i Orahovici.

Vrijednost automobila je 920.000 kuna izdvojenih iz proračuna Virovitičko-podravske županije.

FotoVirovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić danas je na prigodnoj svečanosti ravnateljici Doma zdravlja Virovitičko-podravske Grozdani Jelovečki predao ključeve triju sanitetskih vozila namijenjenih hitnoj medicinskoj službi u Virovitici i Orahovici. Vrijednost automobila je 920.000 kuna izdvojenih iz proračuna Virovitičko-podravske županije.

"Novim vozilima, opremljenim prema propisanim standardima, podižemo kvalitetu usluge koju naši građani dobivaju. Njima ćemo zamijeniti vozila koja su prešla preko tristo tisuća kilometara i koja su se, zbog istrošenosti, često kvarila. Prošle godine dva nova vozika kupljena su za ispostavu u Slatini, a ovogodišnja zamjena vozila nije kraj ulaganjima", kazala je ravnateljica Jelovečki.

Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije ima 28 sanitetskih vozila koja prevozeći pacijente godišnje prolaze preko milijun kilometara.

U Virovitici djeluje pet timova hitne medicinske pomoći, a u Orahovici, Slatini i Pitomači organizirano je dežurstvo u ambulantama Dom zdravlja no uprava želi podići višu razinu liječničkih usluga od one propisane ugovorima sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Prošle je godine u Virovitičko-podravskoj županiji zabilježeno oko 30.000 hitnih slučajeva.


Izvor: www.virovitica.net